fredag 4 maj 2012

Älggryta och brytbönor

Ingredienser

400 gr grytbitar - här älgkött
3-4 st vitlöksklyftor
2-3 msk ketchup - helst hemmagjord
3 dl buljong
3-4 dl frysta grönsaker ( här ärter, majs o paprika)
Smör - att fräsa i
Salt
Vitpeppar
Svartpeppar
Paprika
2-3 tsk inlagd kapris

  1. Bryn grytbitarna i smör på hög värme tills alla bitar fått färg.
  2. Sänk värmen och bryn hastigt 2 st pressade vitlöksklyftor i grytan.
  3. Häll i buljong och ketchup.
  4. Låt puttra tills köttet känns mört - 1-2,5 timme under lock!
  5. Fräs de frysta grönsakerna i smör och pressade vitlöksklyftor 1-2 st
  6. Häll över grönsakerna i grytan med köttet och avsmaka med salt, peppar och paprika.
  7. Låt koka upp och tillsätt kapris strax innan servering.

Brytbönor kokas i saltat vatten 5-8 minuter som tillbehör istället för ris el potatis..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar